Кредитен лимит: Как работи и какви са предимствата?

Кредитен лимит: Как работи и какви са предимствата?

Ако не знаете какво искате да купите, но сте любопитни каква сума бихме ви отпуснали, кредитният лимит е вашето решение.

Плати После предлага на своите клиенти удобен начин за пазаруване с кредитен лимит от 100 до 3000 лв. Но какво точно означава това и какви предимства предлага на потребителите?

Какво е кредитен лимит?

Кредитният лимит е предварително одобрена сума, която можете да използвате при бъдещи покупки. Това не е активен кредит, а възможност да направите покупка в рамките на кредитния ви лимит, когато решите, без нужда от допълнителни стъпки за одобрение.

Как протича процесът?

Активирай своя шопинг портфейл в 3 стъпки

от 100 до 3000 лв
1 Създай профил arrow 2 Получи лимит arrow 3 Пазарувай на воля

  • Кандидатстване: За да получите кредитен лимит, е необходимо да попълните заявление. Процесът е опростен и изисква само имейл адрес и създаване на профил.
  • Оценка и одобрение: Кредитен експерт извършва оценка на вашата кредитна история и определя максималната сума, която можете да използвате за пазаруване. Тази сума ще бъде комуникирана във вашия профил и чрез SMS или Viber известие.
  • Покупка с кредитен лимит: След одобрение, разполагате с 30 дни, в които можете да използвате кредитния си лимит. Когато намерите желания продукт/услуга, добавяте линк към него в профила си и покупката става с няколко клика.

Имате одобрен кредитен лимит?

За да използвате одобрения лимит, следвайте тези стъпки:

  1. Влезте в профила си в platiposle.bg.
  2. Натиснете "Добави продукт".
  3. Отворете онлайн магазина, от който искате да пазарувате и копирайте линка на продукта/услугата, който искате да купите. 
  4. Поставете URL адреса, който сте копирали в предоставеното поле "Постави линк".
  5. Уверете се, че сумата на покупката е в рамките на одобрения ви лимит.
  6. Потвърдете покупката и следвайте инструкциите до подписване на договор.

Изтичане на лимита

Ако не използвате лимита в рамките на 30 дни, той изтича, тъй като кредитната ви история може да се промени през този период и се налага нова кредитна оценка.

Какви са предимствата на кредитния лимит?

Ако не знаете какво искате да купите, но сте любопитни каква сума бихме ви отпуснали, кредитният лимит е вашето решение. Можете да видите с каква сума за пазаруване разполагате, да изберете продукт или услуга спрямо нея и да пазарувате без излишни забавяния и сложни процедури. Предварителното одобрение ви дава свобода да планирате покупките, без да се налага всеки път да преминавате през ново одобрение. 

Допълнителни предимства включват:

  • Бързина: Мигновено одобрение на покупки в рамките на лимита.
  • Гъвкавост: Свобода да избирате кога и какво да купите в 30-дневния период.
  • Удобство: Лесен процес на добавяне на продукти за покупка директно от вашия профил.
     
Сподели
Facebook
Messenger
Twitter
Email