Какво е необходимо на модерния ученик за новата учебна година?

Какво е необходимо на модерния ученик за новата учебна година?

В час с технологиите: Средно 1400 лв. биха стрували най-важните джаджи на едно дете

Днес нуждите на учениците нямат нищо общо с необходимосттите преди 10 години.
Технологиите навлязоха сериозно в образователната система и наложиха различен дневен ред, с който и деца и родители трябва да се съобразят.
Затова нека погледнем кои са жизненоважните ресурси, които са нужни на един подрастващ, за да стартира учебната година.
А ако решиш да подготвиш ученика си с някои от предложенията, Плати После може да ги вземе вместо теб сега, а ти да ги платиш разсрочено на удобни месечни вноски.

Предлагаме ти списък с някои основни джаджи, които биха ти стрували около 1400 лв. и които може да разсрочиш удобно с Плати После!


Таблет
Цените на детските таблети варират от 200 лв. и могат да достигнат до 400 лв.
Отдавна компаниите, произвеждащи таблети са установили, че децата са огромна потенциална аудитория, чиито нужди трябва да бъдат покрити. Затова на пазара освен професионални таблети, могат да се открият и детски, които развиват когнитивните умения на подрастващите.
Таблетът
TabbyBoo е подходящ за деца 1 - 2 клас и позволява на децата да се запознаят с този вид устройства, съчетавайки разпускането от занятията с игри. Добрата новина е, че този таблет има родителски контрол и силно ограничен достъп до неподходящо за подрастващите съдържание. Много често, родителите правят грешка да дадат на децата си нормален таблет, неглижирайки огромния достъп до неподходящи материали от всички платформи.
Тази марка предлага таблети за различни възрасти, давайки по-разширен достъп до приложения за обучения на големите ученици.


Смартчасовник MyKi
Знаеш ли, че любимото трак устройство на родители, даващо им спокойствие за битието на децата им далеч от тях е създадено от българската компания?!
MyKi е предназначен за деца от 5 до 10 г. и дава възможност детето да получава и прави обаждания, да изпраща гласови съобщения, да получава текстови съобщения и награди.
Часовникът може да се контролира, настройва и наблюдава от друго смарт устройство, което дава пълен контрол на родителите относно децата им. Часовникът е синхронизиран с мобилно приложение, даващо възможност на родителя да следи в реално време къде се намира детето, да обособява „зони на безопасност“, в които да се движи то, както и да бъде уведоменяван, ако то премине тази зона.
Часовниците варират от 170 до 300 лв. спрямо допълнителните спецификации на моделите.

Лаптоп
Лаптопът е основният и най-важен атрибут на учениците. 3 години след световната пандемия, която наложи онлайн образованието се оказа, че наличието на лаптоп е абсолютно задължително за учениците.
Затова не пестете от средства, за да осигурите качествен лаптоп за детето си.
Добрият лаптоп е нужно да има нов, бърз процесор и повече
RAM памет.
Марката и моделът зависят от вас, но предпочитани лаптопи за ученици са
Lenovo и Dell.
Цените на тези марки варират, като може да намерите стойностен и добър лаптоп за около 700-800 лв. в големите магазини за черна и бяла техника.


Правилна езикова култура 
Освен предмети е важно ученикът да стартира училище с правилна езикова и поведенческа култура. Да бъде предварително запознато с начина на комуникация с връстниците си,  правилни и грешни поведенчески норми в обществото, възпитание спрямо по-възрастните от него. Защото необходимата технология може да го направи отличник, но доброто възпитание да го отличи.

 

Сподели
Facebook
Messenger
Twitter
Email