Как да добавим повече уют в дома през есента

Как да добавим повече уют в дома през есента

Подобрения, които може да направиш с до 3 000 лв, които дори може да разсрочиш

С напредването на есента, все повече започваме да търсим уют и топлина в пределите на дома. „Вкъщи“ не е просто пространство, това е нашата крепост, в която трябва да се чувстваме добре. Какво да правим обаче ако усещаме нуждата от подобрения, но моментът не е подходящ финансово? С Плати После, може да преобразите дома си без да се притеснявате за финансовата част.
Нека разгледаме ключовите стаи в дома и как можем да ги подобрим.

 
Коридор
Коридорът е първото място, което ни приютява в прегръдката си щом влезем в дома. Място, на което не обръщаме достатъчно внимание. Коридорът е пространство, което трябва да събира много неща, като същевременно е нужно да е подредено. Ако пространството предразполага да има повече мебели е добре да има големи гардероби, които да прибират всякакви сезонни връхни дрехи, обувки и необходими предмети. Цените за системи от гардероби варират в зависимост дали са отворени или затворени, като стартират с цени от 800 лв. за отворени и стигат до над 1 000 лв.

Трапезария
Заслужено внимание трябва да обърнем на магичното място, което ни събира заедно. За нея е важно да имаме удобен и голям диван, малка масичка в близост и функционална холна гарнитура, събираща всякакви предмети в себе си. Етажерката също е детайл, който би допълнил удобствата в трапезарията и би внесла комфортно усещане.
Ако интериорът е монохронен и минималистичен, отличителен акцент могат да бъдат цветни арт възглавници. Добавете картини, декорации или снимки, които да раздвижат стаята и да вдъхнат живот в стаята. 
Може да откриете комфортни дивани до 1 500 лв., етажерките и системи за съхранение и разделение варират от 200 до 800 лв. Цените на възглавниците са около 10-20 лв., а помощните маси са с цени от 80 до 300 лв. в зависимост от големината и материала.

Спалня
Мястото, което трябва да ти носи най-много спокойствие и уединение. Сложете голямо и удобно легло, с тапицирана табла, подходяща за четящите. Добавете заглушени светлини, както и устройства за ароматерапия, за предпочитане е да нямате телевизор в стаята, който да нарушава спокойствието ви. Обособете място за четене с пуф и аранжирайте с библиотека.
Спалнята е една от най-скъпите стаи за обзавеждане, защото комфортът ти зависи от удобството. Спалните могат да достигнат до 3 000 лв в зависимост от модела и допълнен с качествен матрак. Осветителните тела за спалнята са с цени до 400 лв. Библиотечни етажерки и скринове достигат до 1000 лв.  

Тераса
Терасата е оазисът на дома, пространството, където да избягаш, ако имаш нужда. Това място сигурно е последното, за което мислите, но ако му вдъхнете живот може да се окаже пространство, на което с удоволствие бихте прекарвали времето си. Може да покриете пода с изкуствена зелена настилка,  имитираща трева. Сложете маса за закачане, която ще спести пространство, ако не разполагате с голяма площ. Добавете лампички, които да използвате вечер, и които ще добавят уютно усещане. Аранжирайте със саксийни растения и комфортен люлеещ се градински стол. Цялостното обзавеждане на тераса няма да струва повече от 800 лв., като цената на закачаща масичка е около 100-150 лв., гирлянд с лампички е със средна цена 80-100 лв. Имитиращите тревни настилки са между 9 и 11 лв. за кв. м., а люлеещ се градински стол е около 250-300 лв.

 

И за да сме в крак с предстоящия сезон предлагаме няколко ефективни и лесни начина да вдъхнете нов живот на дома си.
 

Фокус върху осветлението

Светлината е важна част от облика и характера на един дом. Някои стаи като спалня и трапезария са подходящи за заглушена светлина, а други като кабинет и кухня имат нужда от силно осветление за добра видимост. Според датчаните, осветлението е най-важният елемент за създаването на хюга усещането. „Хюга“ е датска дума, означаваща способността да се наслаждаваме на момента и на обикновените неща от живота.
Постигането й става чрез малки елементи и предмети от обграждащата ни среда. Затова поставете заглушени светлини около дивана, трапезната маса, в спалнята и ги включвайте, когато искате да създадете уют, комфорт и уединение.


Зелено, повече зелено
Ако харесвате цветя, терасата не е единственото място, на което може да ги поставите. В зависимост от необходимостите на растението, преценете в кой кът от стаята биха се цъфтяли.
Повече зеленина ще донесе спокойствие и чувство за близост до природата.
Растенията поглъщат въглероден двуокис и произвеждат кислород, който е така важен за дишането на хората, особено в затворени градски помещения. Интересното е, че определени стайни растения спомагат за бързите оздравителни процеси, облекчават алергии и стимулират добрата психика. Затова, ако не сте, е време да се заобградите със зеленина.


Разделете стаята
Новостроящите се апартаменти често са нефункционални и неравномерно разпределени. Така 1 стая може да има функция на трапезария, кухня и спалня. Затова за твое удобство може да разграничиш различните пространства в стаята чрез етажерки или шкафове. Това разпределение ще създаде повече удобство и комфорт, като същевременно ще отвори допълнителни места за прибиране на предметите ти.

А с Плати После може вкарате живот в дома си без да се притеснявате от финансирането. Обзавеждате сега и плащате после. На удобни месечни вноски спрямо твоя  ритъм на живот и комфорт. Как става - Активирате Шопинг Портфейла си в няколко лесни стъпки, разбирате за каква сума сте одобрени и поръчвате смело продукти и услуги до 3000 лева.

Сподели
Facebook
Messenger
Twitter
Email