6 екстремни спорта, с които да вдигнеш адреналина без да се чудиш

6 екстремни спорта, с които да вдигнеш адреналина без да се чудиш

Гмуркане, каякинг – сега може да ги имаш разсрочено. Не изпускай тръпката, а й се наслади.

Няма по-добро време да вдигнеш адреналина си от последните дни на лятото и първите есенни моменти. България е благоприятна откъм сезони, в които могат да се практикуват разнообразни спортове, които освен полезни за здравето, предизвикат човешкия потенциал и лимит. Ако обичаш новите преживявания преходният сезон е чудесна възможност, за да изпиташ нови емоции и да предизвикаш себе си. 

Най-хубавото е, че няма нужда да чакаш, за да осъществиш и най-смелите си желания. Резервирай сега и плати до 30 дни без оскъпяване или разсрочи на удобни за теб вноски и се отдай на адреналина.
Ето какво може да практикуваш у нас:

Гмуркане

Цените за гмуркане стартират от 200 лв. и достигат до над 2000 лв. в зависимост от нивото на оборудване, уменията, локацията и тн.
Гмуркането е широко практикуван спорт у нас, който често се реализира във водите около Созопол, като всеки курс включва предварителна подготовка с упражнения в басейн. Курсовете се предлагат от различни доставчици, които организират дневни и нощни гмуркания, както и такива в Гърция. Предлагат се възможности за гмуркания от бряг и от лодка в открити води. Курсовете са разделени спрямо нивото на подготовка и стила на гмуркане  – за напреднали, за професионалисти и за начинаещи. А най-малките желаещи да се потопят в дълбоките сини води могат да го направят при навършени 10 години. С развитието на уменията и подготовката всеки ентусиаст може да достигне професионално ниво и да вземе сертификат за водолаз.

 

Кайтсърфинг

Обичаш да преследваш вятъра неуморно? Кайтсърфингът е твоят спорт. В България десетки сърф училища предлагат уроци, като цените стартират от 120 лв. и достигат до 400 лв. за час.
За него е нужно голямо, здраво хвърчило, което тегли дъска по водата. И, разбира се – силен вятър, без който кайтсърфингът би бил неуспешен.
Важно умение преди да стартираш с това начинание е доброто плуване в открити води. За този спорт не е нужно да имаш предварителни знания, но добрата физическа подготовка е важна, за да развиеш по-бързо знанията си.

 

Рафтинг

Рафтингът у нас е сред достъпните екстремни преживявания, с цени стартиращи от 60 лв./на човек и около 600-700 лв. за груповите спускания до 10 човека
Спускането с надуваема лодка в буйни реки е сред често предпочитаните спортове за тиймбилдинг и екипна ангажираност и сплотяване. Защото както в професионална среда, така и в екстремна е важна отборната работа, дух и взаимопомощ. Подходящите реки у нас за практикуване на този спорт са Струма и Искър. Рафтингът трае около 2 часа, като подходящи сезони за практикуването му са лятото и есента, когато водите са по-спокойни.

 

Каякинг

Каякингът бързо стана предпочитан и много практикуван спорт заради благоприятните условия у нас и многобройните язовири из цялата страна. Започвайки от яз. Панчарево, Голям Беглик, Широка поляна и Доспат, Искър, Пчелин, Кърджали, Студен кладенец, Белмекен, Огоста, р. Дунав и Черно море – списъкът с възможности да се насладиш с приятели или семейно на гребане сред природата е дълъг и не е за изпускане. Цените стартират от 80 лв. и могат да достигнат до 400 лв. в зависимост от локацията и желаещите.


Катерене

България е облагодетелствана с разнообразни скални терени и условия, по които да се практикува катерене. Независимо от сезона, у нас могат да се практикуват различни разновидности на катеренето – традиционно, спортно, боулдър, алпинизъм и ледено катерене през зимата, катерене по скални отвеси над морето през лятото.
Започвайки от начинаещи и достигайки до професионално ниво, природата ни е разтворила обятията си за желаещи да практикуват екстремности от всички нива на подготовка.
Мальовица е предпочитан катерачен обект в близост до София, даващ опция на новобранците в катеренето да пробват възможностите си. На този терен се предлага и нощно изкачване с опитни алпийски водачи и спиращи дъха гледки от билото на местността Калбура.
Момина скала е единствената вулканичка скала в България, подходяща за традиционно катерене.
Всеизвестен туристически обект независимо от сезона е връх Вихрен - подходящ за алпинизъм. Северната му стена е разделена на две части – Фунията и Триъгълника, които са обект на засилено катерене. 
Цените варират в големи амплитуди и зависят от локацията, нивото, оборудването и разновидността на катерене.

 

Полет към звездите с балон

От 21-24 септември Белоградчишките скали стават център на въздушните преживявания. Полети с балон до 77 метра и усети магията на древните скални образувания. Полетите се извършват рано сутрин и вечер при добри метеорологични условия. 
Цените за 1 час от магичната гледка стартират от 50 лв и достигат до 300 лв.
Вече не е нужно да отидеш до Кападокия!

Едно е сигурно, което и да избереш можеш да се възползваш от него веднага, защото ние ще го платим вместо теб. За теб остава удоволствието и тръпката, а плащането може да разсрочиш на удобни месечни вноски.

Сподели
Facebook
Messenger
Twitter
Email