4 фестивали, които си струва да посетиш

4 фестивали, които си струва да посетиш

Как да пътуваме без да натоварим бюджета си?

Днес е по-лесно отвсякога да посетиш любим град или да станеш част от незабравим фестивал. С Плати После можеш да имаш билетите за феста, както и да осигуриш целия си престой на място сега. И да ги заплатиш по-късно.
Лятото е, за да изпълним с енергия и емоции сетивата си и да не спираме да танцуваме под слънчевите лъчи. За щастие има хора, които са помислили за нашата лятна фиеста и ни дават поводи да се веселим из цяла Европа.
А ето и някои от най-готините фестивали из стария континент, които си струва да посетиш. А поводите за екскурзия в чужбина се увеличават като добавим и изследователския туризъм в районите.
Позволи си да изживееш мечтите си.
Стягаме багажа и се отправяме към тези летните фест дестинации:

 

BOOMTOWN 2023 -Уинчестър, Великобритания, 9-13 август 2023

Фестивалът, който ще се проведе в Уинчестър, Великобритания от 9 до 13 август събира в себе си палитра от жанрове като фолк, реге, пънк, диско, електро-суинг, джаз, техно и още, и още.
Тази година специални гости на феста ще бъдат “The Prodigy”, които ще го закрият.
Независимо, че е провинциално градче, Уинчестър предлага много исторически атракции, които да изпълнят твоята екскурзия с много спомени.
На 25 мили от Уинчестър се намира историческият замък Хайклиър - превърнал се в една от основните туристически атракции на Англия, благодарение на телевизионното шоу Downton Abbey.
В градчето може да се видят военният музей, замъкът Уинчестър, катедралата Уинчестър, както и зоопаркът Маруел, разполагащ с 1200 животни от над 135 вида.
До Уинчестър може да стигнете със самолет до Лондон, като към днешна дата за двупосочен билет до английската столица цената е малко над 500 лв. От там до Уинчестър може да хванете влака, чиито цени на билетите са между 10 и 30 паунда, в зависимост от деня на пътуването.
Нощувките в провинциалното английско градче започват от 200 лв./за вечер и могат да достигнат до 600 лв./вечер. С Плати После може да отпътувате сега, да се забавлявате и да разсрочите всички разходи на удобни вноски за 6 месеца.


FEST FESTIVAL - Чоржов, Полша, 9-13 август 2023

Един от любимите фестивали в Полша FEST FESTIVAL се завръща за четвърти път в градчето Чоржов и ще го изпълни с музика за цели 5 дни.
Списъкът с обявените изпълнители започва с The Chemical Brothers. Сцената ще превземат още диджеите Oliver Helden и The Stickmen Project, R&B изпълнителите 070 Shake и Two Feet, инди поп певецът Rubens и др.
Въпреки че е малък град, Чорзов предлага богато разнообразие от активности. Местната зоологическа градина е приютила стотици видове животни.
Най-старият планетариум в Полша е именно в Чорзов и е перфектното място, ако искате да прекарате няколко часа в проучване на астрономията.
Градът разполага и с голям увеселителен парк с многобройни атракциони, който би бил подходящо забавление, ако сте с деца.
До Чорзов може да стигнете със самолет до Краков, с прекачване във Варшава като сумите за еднопосочен започват от 340 лв.
В Краков може да наемете автомобил или да си хванете влак, за да стигнете до малкото градче, което се намира на 86 км. от града. Ношувките в града започват от 120 и достигат до 200 лв.
Не се притеснявай за нарастващите суми, купи ги сега с Плати После и ги разсрочи на удобни за теб вноски в рамките на 6 месеца.

 

KALORAMA FESTIVAL 2023 – Лисабон, Португалия, 31.8 – 02.09

В края на август и в първите дни на септември Лисабон посреща тридневния фест KALORAMA FESTIVAL 2023.
От 31.08 до 2 септември португалската столица ще посрещне десетки изпълнители и банди, а хедлайнери ще бъдат Florence + the machine, Аrcade Fire.
Фестът може да е само предпоставка да посетите една от културно развитите и проспериращи столици в Европа.
Вземете си повече дни, защото Лисабон има какво да ви покаже – от безбройните замъци и галерии до нетипично стрийт изкуство.
Океанариума е обект, който е задължитлено да посетите. Най-големият аквариум в Португалия е обезпечен с повече от един милион галона морска вода, поддържаща живота на над 8000 морски обитатели.
Нестандартна отбивка, която си струва да се види, е неоготическия асансьор „Елевадор дьо Санта“, откриващ спиращи дъха гледки към замъка „Свети Георги“, площад „Россио“ и квартал Байша.
Сред задължителните локации са манастирът „Жеронимуш“, крепостта и кулата Белем, Замъкът „Свети Георги“ и др.
А автентичността на града може да се усетите на местния битакФейра дъ Ладра“, който според легенди се провежда от 12 век.
До португалската столица може да стигнете с директен полет от София, като двупосочен билет с нискотарифна компания излиза между 300 и 500 лв. в зависимост от деня на пътуването.
Нощувките в Лисабон са на достъпни цени и варират между 100 и 250 лв. за вечер, а ако имате късмет може да намерите апартамент в центъра на града за удачна сума. 

 

ZURICH OPENAIR 2023 – Цюрих, Швейцария, 23-27 август 2023

Швейцария има с какво да те изненада. От 22 до 26 август Цюрих посреща ZURICH OPENAIR 2023, на който ще забиват музикални виртуози като Robbie Williams, Florence + the machine, Calvin Harris, The Chainsmokers, The Killers, Zara Larsson и др. Програмата ще е изпълнена с рок, електроник, хип-хоп и поп изпълнители от цял свят.
А измежду изпълненията не пропускайте да се потопите в един от най-добре развитите икономически градове в ЕС. Качете се на ферибот и разгледайте стария град, където за кратък период е живял Ленин, Швейцарския национален музей, църквата Fraumunster и централната улица Bahnhofstrasse, както и живописно езеро Цюрих. Ако имате нужда от частица изкуство, посетете Музея на изящните изкуства или Музея по приложни изкуства Bellerive.
До Цюрих може да стигнете със самолет, прекачвайки се в Атина, като за двупосочен билет цените стартират от 380 евро. През платформите за наем на апартаменти може да откриете уютни места на достъпни цени, започващи от 160 лв за нощувка.
Отпътувай към мечтаната почивка сега и не се притеснявай да разсрочиш всички разходи с Плати После.

 

Сподели
Facebook
Messenger
Twitter
Email